Hvem kan få refinansiering?

Hvem kan få refinansiering?

Ønsker du å refinansiere din eksisterende gjeld for å spare penger og få bedre økonomisk oversikt? Det kan du vanligvis gjøre ved å søke om et nytt forbrukslån til refinansiering.

For å gjøre dette må du som kunde leve opp til noen krav. Her gjennomgår vi de vanlige krav til forbrukeren og ser på hvor og hvordan du kan finne ut om du kan få refinansiering.

Vanlige krav til søkere

Som kunde har du en lang rekke rettigheter som skal sikre deg mot dårlige behandling og urettferdige vilkår. Men långiver må også ha en slags garanti for at de får betalingen fra deg, og at du faktisk er den personen du angir. For din egen og for långiverens sikkerhet finnes det derfor noen krav som du som kunde og forbruker må leve opp til.

Når du søker om refinansiering av vanlig gjeld, da tar du i praksis opp et nytt forbrukslån. Derfor er kravene til refinansiering faktisk de samme som til forbrukslån. Her får du en oversikt over de vanlige kravene, men husk på at de spesifikke krav kan variere fra selskap til selskap, og derfor er oversikten her ikke et hundre prosent dekkende svar.

Alltid minnst 18 år

Som standard er det slik at du alltid må være fylt 18 år for å låne penger eller refinansiere, men aldersgrensen kan også være høyere, og det er den faktisk hos en del av de større selskaper. I tillegg finnes det oftest krav til at du er norsk statsborger, og flere långivere krever at du har bodd i Norge i et visst antall år.

En annen viktig ting er at du ikke kan ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Langt de fleste banker og långivere vil avvise en søknad dersom du har dette, fordi det er alt for mye usikkerhet forbundet med det. Det er også bedre for deg ikke å ta opp nye lån og få mer gjeld, dersom du allerede er registrert med betalingsanmerkninger eller har pågående inkassosaker.

Du må altså oppfylle krav til alder, norsk statsborgerskap og gjeld. I tillegg har selskapene forskjellige krav til inntekt, og kravene varierer typisk avhengig av det beløpet du ønkser å låne. Mange krever at du har en liknet inntekt, mens noen har mer spesifikke krav til beløpet.

Søk og se om du kan få refinansiering

Som nevnt er dette kun et overblikk over de vanlige krav hos norske selskaper som tilbyr forbrukslån og refinansiering. Det er alltid viktig at du leser mer om de spesifikke kravene hos hvert enkelt selskap for å være sikker på at du ikke går glipp av noen tilbud.

Det finnes alltid unntak til det vanlige. Det kan f.eks. være at du ikke vet om inntekten din er høy nok. Da kan du alltid sende inn en uforpliktende søknad og se om den blir godkjent.

De fleste kan søke om refinansiering, og så er det selvfølgelig helt gratis og uforpliktende. Derfor kan du fritt sende inn flere søknader for å se hvilke muligheter som er tilgjengelige for deg. På den måten kan du også hente inn flere forskjellige tilbud og sammenligne de for å finne det som er best og billigst for deg. Slik kan du undersøke dine muligheter og spare penger på samme tid.