Refinansiering for studenter

Som student har du også mulighet til å refinansiere lån og gjeld. Og faktisk kan det være en veldig smart løsning. Her gir vi deg noen gode grunner til å refinansiere som student. Vi forklarer deg også, hvordan du enkelt kan finne det beste og billigste tilbudet på nett. Vi håper, at vi kan hjelpe deg til å finne en bra løsning, som kan spare deg mye penger.

Refinansiering som student – og spar penger

I denne oversikten finner du leverandørene som kan hjelpe deg refinansiere som student online:

Hva vil det egentlig si, at du refinansierer dine lån? Det betyr kort sagt, at du tar opp et nytt lån for å betale ned ditt nåværende. Du kan også bruke det til å nedbetale flere gamle lån. Forskjellen fra et vanlig lån er altså, at du ikke får pengene inn på kontoen til fritt bruk. Pengene dekker de gamle lån, som du har opplyst i søknaden.

Og hvorfor er refinansiering for studenter smart? Det er det, fordi du ofte sparer mye penger på det. Det ‘lånet’ du får ved refinansiering har gjerne bedre vilkår og rente enn de gamle lånene. I tillegg kan du få lavere gebyrer og en lenger nedbetalingstid.

Derfor er det en stor fordel for deg, som har tatt dyre lån. Og dette er ofte tilfelle for studenter. Her kan du oppnå en mye lavere rente ved refinansiering. Dette gjelder særlig, dersom din nåværende økonomiske situasjon er bedre, enn når du tok det gamle lånet.

Det kan også være en stor hjelp, dersom du har tatt flere lån. Du kan få refinansiering helt inntil 600.000 kr. uten sikkerhet. Derfor kan du dekke mange forskjellige lån med ett felles lån. Dette betyder én samlet rente, én månedlig ytelse og lavere kostnader.

Refinansieringen er altså smart i mange situasjoner for studenter. Samtidig er det veldig enkelt å søke om. Så har du mange eller dyre lån, eller har du problemer med nedbetalingen, da bør du vurdere refinansiering som student.

Sammenlign låneselskaper i oversikten

Markedet for refinansiering er veldig stort i dag. Og selvom utvalget avhenger av din alder, så finnes det muligheter for ungdommer helt ned til 18 år. Her på siden vil vi gjerne gjøre prosessen enklere for deg. Derfor har vi laget en oversikt over dine muligheter. Her kan du se de forskjellige selskaper, som tilbyr refinansiering for studenter. Slik får du overblikk over, hvilke muligheter du har.

Du kan da sammenligne de forskjellige selskaper i oversikten og finne de, som dekker dine behov. Du sender da inn en søknad direkte via oversikten. Da kan du sammenligne de forskjellige tilbud, du har mottatt og finne det beste. Det er gratis og uforpliktende å søke. Derfor bør du søke hos en rekke forskjellige selskaper. Dette gir deg flere tilbud å sammenligne, og derfor også større sannsynlighet for å velge det billigste tilbud.

Gode råd til refinansiering for studenter

Et godt råd er som sagt å søke hos flere selskaper. Variasjonen på markedet er stor, så du kan virkelig spare mye penger på denne måten. Og hva skal du da sammenligne, når du skal refinansiere som student? Først og fremst er den effektive rente viktig. Den forteller deg, hva kostnaden ved lånet er.

Den laveste effektive rente gir deg slik den billigste refinansiering for studenter. Dertil må du se på nedbetalingstiden og vurdere, om den dekker dine behov.

Et annet godt råd er å refinansiere så fort som mulig, dersom du har problemer med å nedbetale ditt nåværende lån. Da unngår du å få ‘dårlig gjeld’ og betalingsanmerkninger. Det er mye enklere å få gode tilbud på refinansiering (og andre lån), dersom du ikke har noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Så har du et – eller flere – dyre lån, som du ikke har råd til, da bør du vurdere å refinansiere. Se dine muligheter i oversikten og kom i gang.