Lån til å betale regninger

Lån til å betale regninger

Mange har opplevd å stå igjen med regninger, som de ikke klarer å betale. Men hvilke muligheter har du egentlig for å låne penger til ubetalte regninger?

Her forsøker vi å gi deg et overblikk over, hvordan du gjør, og hvorfor det kan være en god idé. På den måten kan du bedre ta den beslutningen, som passer best for deg.

Låne penger til ubetalte regninger – en god ide?

Det høres kanskje farlig ut å låne penger til ubetalte regninger. Og det er selvfølgelig heller ikke noe, man bare skal gjøre uten å tenke seg om. Men for mange kan det faktisk både spare penger og gi bedre overblikk over økonomien. Ubetalte regninger kan nemlig føre med masse gebyrer og kostnader, som bare gjør gjelden enda vanskeligere å nedbetale.

Søk om forbrukslån til regninger eller refinansieringDu kan gratis søke forbrukslån for å betale regninger eller refinansiere dyre gjelden online.

Søknadsprosessen er helt det samme. Kom i gang her:

 

Det kan være dyrt og vanskelig å vente

– Prøv å unngå gebyrer

Ubetalte regninger betyr gebyrer. Prisen avhenger selvfølgelig av, hvilken kreditor, det er snakk om. Noen bedrifter velger å sende ut purringer, dersom betalingsfristen ikke overholdes. Dette er et gebyr, som kommer i tillegg til den opprinnelige prisen. Kreditorer kan også kreve renter på det beløpet, du ikke har betalt. Dette kan være helt opptil 12% av beløpet på regningen, så her kan det være snakk om veldig høye utgifter. Jo lenger du venter, jo høyere blir prisen derfor. Av den grunnen kan det være veldig dyrt ikke å betale regningen på den opprinnelige betalingsdagen.

Samtidig risikerer du, at regningen din sendes videre til inkasso, dersom du ikke betaler. Det betyr, at du kan få en betalingsanmerkning. En betalingsanmerkning ser veldig dårlig ut på et kredittsjekk, som blant annet utføres, når du skal ta opp lån. Derfor kan du risikere, at du senere ikke kan få forsikring, telefonabonnement, lån osv.

Det kan altså ha store konsekvenser å ha ubetalte regninger. Derfor kan det noen ganger være en bedre løsning å ta opp et lån for å nedbetale din gamle gjeld. Du kan også forsøke å kontakte kreditoren for å få en nedbetalingsplan eller for å utsette regningen. I noen tilfeller kan du være heldig å få en god avtale.

Refinansier din gjeld og få kontroll over regningene

Refinansiering er en god metode til å nedbetale gammel gjeld. Med refinansiering tar du opp et nytt lån for å nedbetale ditt/dine gamle. Og hvorfor er dette da smart? Du kan låne penger til ubetalte regninger, slik at disse blir betalt med det nye lånet. Långiveren klarer nedbetalingen av den gamle gjeld, så du er sikker på, at pengene ikke blir brukt på noe annet.

Da står du igjen med et nytt lån, som gjerne har bedre vilkår enn det opprinnelige. Du kan få lavere rente, lenger nedbetalingstid og andre fordeler. Samtidig har du muligheten til å samle gjeld fra forskjellige kreditorer i ett felles lån. Det betyr, at du bare må betale én månedlig ytelse, og på den måten får du bedre overblikk over din økonomi.

Du kan søke refinansiering av dyr gjeld og få gode råd her.

Avgift på regning vs. rentekostnader

Det er selvfølgelig rentekostnader på det nye lånet, som du må betale hver måned. Men ved en ubetalt regning risikerer du som sagt også, at det kommer renter. Og disse rentene er gjerne mye høyere enn på et forbrukslån. Samtidig unngår du risikoen for purregebyrer og betalingsanmerkninger, når du bruker refinansiering til å låne penger til ubetalte regninger.

Derfor er kostnaden på et forbrukslån gjerne mye lavere enn kostnaden ved å ha ubetalte regninger. Send inn en uforpliktende søknad om refinansiering på nett i dag og se, hva selskapene kan tilby deg. Bruk oversikten her på siden til å finne dine muligheter.