De fleste vet, at man kan få fradrag, når man har opptatt lån samt på rentene fra disse. Men visste du, at det samme også gjelder for refinansiering av lån?
Det er mye penger å spare på å føre opp utgiftene ved refinansiering. Her forklarer vi deg litt om reglene for fradrag for refinansiering av lån.
Hvordan er fradragsreglene?
Har du refinansiert et lån i løpet av året, da kan du trekke fra utgifter i forbindelse med dette på skatten. Dette gjelder blant annet etableringsgebyr for lånet og utgifter ved bruk av takstmann. Kort sagt inkluderer det alle omkostninger ved opptak av refinansiering samt andre gebyrer. Hos Skatteetaten kan du lese de presise ting, som du kan få fradrag for.
Du må selv føre opp det samlede beløpet for alle disse utgiftene i selvangivelsen. Det er nemlig ikke nødvendigvis ført opp på forhånd. Dette gjør du under post 3.3.1.
Samtidig kan du spesifisere utgiftene under tilleggsopplysninger i post 5.0. Slik har du ført opp utgiftene korrekt, og du får hele 27 prosent i fradrag! Så vær sikker på, at du får med alle finansieringskostnader. Du kan spare mye penger på å få fradrag for refinansiering av lån.
Regler du bør kjenne til
Hos Skatteetaten kan du finne alle detaljer om, hva du kan få fradrag for. Dette er en god ting å sjekke, slik at du er sikker på, at du får med alt. Men du må også vite, hva du IKKE kan få fradrag for. Dette gjelder blant annet renter som er forfalt, men som du ikke har betalt.
Disse får du da først fradrag for, når du betaler dem. Du kan heller ikke få fradrag for tinglysning av pantobligasjon i forbindelse med boliglån eller refinansiering av boliglån. Sist men ikke minst får du heller ikke fradrag for eventuelle gebyrer og kostnader i forbindelse med inkasso.
Men ellers har du faktisk mulighet til å få fradrag for de fleste omkostninger ved lån og refinansiering. Sjekk den fulle listen hos Skatteetaten, slik at du er sikker på å inkludere det vesentlige. Posten er basert på, hva som har blitt rapportert inn av den, som har mottatt betaling av deg. Derfor er det viktig, at du sjekker at alt er med og riktig ført opp.
Disse regler og tall gjelder for inntektsåret 2014. Informasjonen kan endres fra år til år, så sjekk alltid opp på reglene før du begynner.