Refinansiering ved samlivsbrudd

Behov for refinansiering kan oppstå av mange grunner. Noen ganger skyldes det, at man har mange dyre smålån og kredittkortgjeld, som man har vanskelig ved å nedbetale. Men noen ganger kan det også skyldes mer ukontrollerte hendelser. Her snakker vi blant annet om refinansiering ved samlivsbrudd.

For hva gjør du egentlig med dine lån etter en skilsmisse eller annet samlivsbrudd? Her forteller vi deg litt om mulighetene for refinansiering ved samlivsbrudd, så du kan bli klokere på, hva du kan gjøre.

Trenger du refinansiering ved samlivsbrudd?

Refinansiering kan være en god løsning ved samlivsbrudd. Her kan du søke refinansiering online:

Samlivsbrudd er ofte en vanskelig tid for alle parter. Økonomiske problemer er ikke det, man har mest overskudd til å håndtere. Men ikke desto mindre er det viktig å forstå, at den økonomiske situasjon kan endre seg drastisk etter samlivsbrudd. For mange oppstår det problemer med betaling av boliglån, utgifter eller annen gjeld.

Refinansiering ved samlivsbrudd er selvfølgelig relevant, hvis det er du, som sitter igjen med de dyre utgifter selv. Men det er også relevant, dersom det er du, som skal flytte ut og finne et nytt sted å bo. Her kan du få bedre økonomi til å kunne kjøpe nytt eller betale dine utgifter.

Med refinansiering kan du bedre få mulighet til å beholde boligen ved betalingsproblemer, og begge parter vil få bedre økonomisk overblikk -og mulighet til å betale sine eksisterende og nye utgifter.

Refinansiering ved samlivsbruddHer kan du nemlig refinansiere dyre lån med høy rente og høy månedlig ytelse. Du får bedre økonomisk overblikk ved å samle dine lån i ett, og du har slik færre kreditorer å forholde deg til. Det betyr også, at du bare skal betale én samlet månedlig ytelse i steden for flere.

Se også: Å refinansiere med medsøker

Verdt å vite

Refinansiering er lett å søke på nett, og det finnes et stort utvalg av långivere og banker, som gjerne hjelper. Det er viktig å forstå, at gjelden ikke forsvinner ved refinansiering. Du flytter din gjeld til et nytt lån, som da har bedre vilkår og ofte lavere rente enn dine gamle. Slik sparer du penger hver måned, og du kan samtidig forhandle deg frem til en lenger nedbetalingstid, dersom dette er nødvendig.

Det finnes noen ting, du bør være oppmerksom på, hvis du bruker refinansiering av boliglån. Dersom det totale lånebeløpet overstiger boligens verdi, da bør du vurdere, om det finnes andre muligheter. Det er nemlig en større sikkerhet for deg, hvis hele lånet dekkes av boligens verdi.

I Norge gjelder det, at alle kommuner skal ha et tilbud om råd og veiledning til personer med økonomiske problemer. Så kommer du i en situasjon, der du har behov for hjelp med din økonomi, da kan du søke hjelp der. Rådgivningen avhenger selvfølgelig av dine behov og din økonomiske situasjon.

Dersom du vil undersøke dine muligheter for refinansiering, da kan du snakke med din bank. De kan fortelle deg, om de kan tilby refinansiering av boliglån, og hvilke vilkår du kan få. Du har også muligheten til å undersøke alle de forskjellige långivere, som finnes på nett. Kravene her er ofte mindre enn hos banken, som krever en sunn økonomi og en bolig uten for mye gjeld.

Her foregår refinanseringen ofte ved, at du tar opp et nytt forbrukslån. Det er gratis og uforpliktende å søke, så du kan lett søke hos et par stykker og sammenligne tilbudene med tilbudet hos din bank.

Det finnes altså en rekke forskjellige muligheter for refinansiering ved samlivsbrudd. Det er viktig, at du legger et budsjett og får styr på situasjonen innen for kort tid. Ellers risikerer du å komme ut i unødvendige økonomiske problemer, som kan koste deg dyrt i renter på gjeld og eventuelt gi deg betalingsanmerkninger.

Læs også: Å refinansiere uten fast jobb